FTC – DVSC | A Debrecen bemelegítése

Kilátogattam az FTC-DVSC találkozóra(2015.11.28.), ahol egy felvételt készítettem a Debrecen bemelegítésének egy gyakorlatáról.

Először is mi az a bemelegítés?

A bemelegítés a mérkőzés előtt végzett olyan tevékenység, amely a játékost a magas színvonalú teljesítményre közvetlenül alkalmassá teszi.

A játékosok a beadásokat gyakorolták. A két szélről érkeztek beadások felváltva és általában két játékos érkezett a befejezéshez. Érdekes megnézni a videón a gyakorlat színvonalát és, hogy mennyire „mérkőzésszerű” a jelenet.

A számokat tekintve 13 beadás érkezett, amiből 9 rossz volt és 4 jó. A belül érkezőknek a 10 befejezésből 7 rossz volt és csupán 3-ból született gól.

 dvsc cikk

  Beadás Befejezés
Rossz 9 (69%) 7 (70%)
4 (31%) 3 (30%)[gól]
Összesen 13 10

 

 

Nem azt mondom, hogy bemelegítésnél tökéletesen kell dolgozni és pontosan, de például a videón is lehet látni, hogy érkezett a beadás, amit a „csatár” szépen lassan levett tolt rajta, felnézet és begurította 7 méterről a labdát. Ilyen a meccsen nem fog előfordulni. A beadások nagy része katasztrófa, mert van néhány lapos is, de annyira gyenge, hogy meccsen valószínűleg az első védőben megakad.  

Összességben a gyakorlatnak nincs tempója, ritmusa, nincs a beadásoknak ereje és pontatlanok, így nem alakít ki mérkőzésszerű szituációt. Az már csak hab a tortán, hogy a Debrecen a Ferencváros ellen egyszer sem alakított ki beadásokat. 

Íme a videó:

Köszönöm a figyelmet!

Ábrahám Tamás

 

Vélemény, hozzászólás?