Kint vagyunk… és most?

43 év után ismét ott vagyunk, az Európa Bajnokságon. Mi vezetet ehhez a sikerhez? Az, hogy Bernd Storck tudott építeni Dárdai Pál mfoccciiiunkájára és így kialakult egy folyamat 2014 szeptemberében (miután Dárdai lett a szövetségi kapitány), ami a mai napig tart. Remélem, ez a folyamat az Európa Bajnokságon is folytatódik.

Nagyon kíváncsi lennék arra, hogy mit gondolhat ezekben a napokban Gellei Imre vagy Egervári Sándor és tudnám tovább sorolni a neveket, akik nem tudták egymás „munkáját” tovább építeni, hanem inkább rombolni és a kifogást keresni. Remélem majd a jövőben, ha lesz kapitányváltás, akkor az a xy edző is tud majd Bernd Storck munkájára építeni, mert csak így fejlődhet a válogatott, illetve a magyar labdarúgás is.

És most mi a feladata a magyar futballnak? A stílusteremtés vagy a régi kihalt magyar stílusunk modernizálása. Ez nem az MLSZ és nem is Bernd Storck feladata, hanem a magyar klubcsapatoké. Így elindulhat egy olyan FOLYAMAT, ami kihathat az egész magyar labdarúgásra és így fejlődhetünk hosszú távon.

Köszönöm a figyelmet!

Ábrahám Tamás

Vélemény, hozzászólás?